Merhaba sevgili arkadaşım,
Sevgili Nahir Hanım 7.5 aylık ve biz onu şu an anne sütü dışında üç öğün beslemeye çalışıyoruz. Bu ay kahvaltıma haşlanmış yumurta sarısı, ev yapımı yoğurt ve bebe bisküvisi karışımıyla başladım. Bazen ayrı, bazen birlikte karıştırıyorum.
Bisküvinin dokusu harika bir şekilde çıtır çıtır. Ölçüleri takip ederseniz iki dakikada nasıl toparlanıp şekillendiğini görebilirsiniz.
Sevimli bir diş kaşıyıcı olduğunu da belirtmeliyim 🙂 15 15g bisküvi yapıyor.
Çocuklar için ev yapımı süzme peynir ve yoğurt tariflerime linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Ev yapımı bebe bisküvisi tarifi malzemeleri
- 1 çay bardağı tam buğday unu 1 çay bardağı pirinç unu 1 çay bardağı irmik 2 yemek kaşığı ev yapımı yoğurt 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ 1 yemek kaşığı pekmez (dilerseniz ekleyebilirsiniz)
Ev yapımı bebe bisküvisi tarifi nasıl yapılır?
Tam buğday unu, irmik ve pirinç ununu bir karıştırma kabına alın. Yoğurt, tereyağı ve pekmezi ekleyip pürüzsüz olana kadar yoğurun. Hamurdan 15 eşit parça alıp elinizle yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine 5-6 cm aralıklarla dizin. Bebe bisküvilerine benim gibi bir çatal veya kalıpla bastırarak şekil verin. Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Bisküviler tamamen soğuyunca tepsiden alın ve kapaklı bir kapta saklayın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]