Ev Yapımı Beyti Kebap Tarifi, Evde Beyti Kebabı Nasıl Yapılır?
İlginç ve lezzetli kurslar oluşturuyoruz.
İlk önce kebap etini pişiriyoruz.
Bir kaseye kıyma, rendelenmiş soğan ve sarımsak, yumurta, baharatları koyup karıştırıyoruz.
Yoğururken ölçülü olarak 1 çb su ekliyoruz ve yoğurmaya devam ediyoruz. Ne kadar çok yersek, o kadar lezzetli oluruz.
Etler pişince suyunu salıyor o yüzden suyunu süzüp kaybolan suyu yerine koyuyoruz ve en zarar görmüş eti bulup kenara koyuyoruz.
Bir kaseye 1 tatlı kaşığı su, 1/2 tatlı kaşığı sıvı yağ ve 2 tatlı kaşığı salçayı ekleyip karıştırın.
1 yaprak yufkayı alıp hazırlanan sosu fırça yardımı ile sürüyoruz. Hamurun önünü, yanlarını ve altını içe katlıyoruz ve büyük bir kare elde ediyoruz. Katlanmış kısımların üzerine sosumuzu koyuyoruz.
Et çamurundan silip uzun bir şerit halinde hamurun önüne koyuyoruz ve sıkı bir rulo halinde hamurla birlikte sarıyoruz.
2 inç genişliğinde kesin
Kızartma yağını fırına atıyoruz ve bir tarafını kestiğimiz kebapları hazırlıyoruz, tüm yufka için aynı işlemi yapıyoruz.
Fırına koymadan yağ sürüyoruz.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.
Sos için küçük bir tencereye salça, biber salçası, sıvı yağ ve baharatları koyun.
Salçayı koyup kontrollü bir şekilde su ekleyerek bozaya benzer bir sos elde ediyoruz.
Yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuzu kaseye ekleyin ve karıştırın.
Kebapları fırından çıkardıktan sonra bir tabağa alıp önce domates sosunu ardından sarımsaklı yoğurdu döküyoruz.
başına 60g Tereyağını eritip ısıtıp kebapların üzerine döküyoruz, ince kıyılmış maydanoz serpiyoruz.
Evde yapılabilecek kullanışlı bir beyti kebabı hazır
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]