Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu hafta pazarda böğürtlen dolu tezgahları görünce dayanamayıp aldım. Sert olduğu için taze yiyemediğim böğürtlen reçelini yapmayı ve yemeyi seviyorum. Bunda elbette çok pratik olmalarının da etkisi var.
İki kişi olduğumuz ve kalabalık olarak kahvaltı yapmadığımız için genelde 500 gr’dan reçel yapıyorum. Böylece kışı tek reçelle geçirmek yerine farklı reçelleri deneme fırsatım oldu.
Böğürtlen reçeli yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır. Bunlardan ilki mümkün olduğunca taze ve ezilmemiş meyveleri tercih etmektir. Diğer bir nokta ise kaynatma sırasında verilen süreyi aşmamak. Reçel size sulu gelebilir ama pektin içerdiğinden soğudukça çok koyulaşır. Son olarak reçeli karıştırırken meyveleri ezmemeye dikkat edin, isterseniz kaşık koymadan tencereyi ara sıra sallayabilirsiniz.
Tarifin video açıklaması:
Aşk…
İçerik Tablosu
Ev yapımı böğürtlen reçeli tarifi malzemeler
- 500 gr böğürtlen 500 gr toz şeker Yarım limonun suyu 2 karanfil
Ev yapımı böğürtlen reçeli tarifi nasıl yapılır?
Çilekleri yıkayın ve kurutun. Orta boy bir tencereye şekerin yarısını dökün ve üzerine böğürtlenleri yayın. Kalan şekeri böğürtlenlerin üzerine dökün. Yaban mersininin suyunu salması için bir gece şekerli suda bekletin. Ocağa ortadaki tencereye karanfilleri ekleyin. 25 dakika kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirin (böğürtlenlerin ezilmemesi için tencereyi kulplarından tutup sallamak yeterlidir). Kalın reçele limon suyu ekleyin. Karıştırın, 1-2 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Sıcak bir kaseye koyun ve kapağı sıkıca kapatarak ters çevirin. Soğuyana kadar bekleyin ve vakumlayın. Doğrudan güneş ışığından uzak bir yerde saklayın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]