Ev yapımı lezzetli dondurmaya kim hayır diyebilir ki 🙂 Süzme yoğurt, diyet yoğurt, iri iri doğranmış meyve ve doğranmış çikolatadan lezzetli karışımlar yapılabilir 🙂
Dondurucu kaplarında veya buz kalıplarında çekici şekiller vererek dondurabilir, ağız sulandıran sunumlar yapabilirsiniz. Kıvam arttırıcı olarak pudra şekeri dışında yaprak jöle veya evde varsa toz jöle ekleyerek dondurmanın kıvamını artırabilirsiniz.
Resimlerde gördüğünüz kırmızı dondurma kalıplarını IKEA’dan aldım. İlk denediğim dondurma çilekliydi, ikinci vanilyalı deneyimimi düşünüyorum. Gerçek vanilya parçaları ve tohumlarıyla bir şeyler denemek istiyorum. Yumurtasız tarifleriniz varsa beklerim 🙂
Size ilginç bir haberim daha var 🙂 23 Haziran’da Brezilya ile Portekiz’in Coca-Cola ile oynayacağı 2010 Dünya Kupası maçını izleyeceğiz! Ayrıca Dubai üzerinden Güney Afrika – Durban’a 🙂 Program çok yoğun ve ilgi çekici. Maç dışında en heyecanlı olanı ise Shakaland/Zulu Tribe turu ve Bin Hill Valley turu. Yakında Durban’ın yerli kabilelerinden kimleri size bildireceğim 🙂 Geleneksel Zulu mutfağını da tadabileceğiz 🙂
Elimden geldiğince tüm detayları sizlerle paylaşacağım.
Aşk…
İçerik Tablosu
Ev yapımı çilekli dondurma tarifi malzemeler
- 250 gram çilek, 10 tatlı kaşığı pudra şekeri, 200 ml krema
Ev yapımı çilekli dondurma tarifi nasıl yapılır?
Çilekleri yıkayıp geniş ve derin bir kaba alın. Çilekleri rondo yardımıyla ezin. Önce kremayı, ardından pudra şekerini ekleyin ve hafif koyulaşana kadar karıştırın. (Daha koyu bir kıvam elde etmek istiyorsanız pudra şekeri miktarını arttırabilirsiniz.) Karışımı istediğiniz kalıplara döktükten sonra derin dondurucuya koyun. 10 saat kadar buzlukta beklettikten sonra servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]