medyauzmani.com

Ev Yapımı Dondurucu Mantı

Merhaba arkadaşlar ev yapımı mantı yerini hiçbir şey tutamaz, o kadar lezzetli ki mutlaka denemelisiniz.

Unumuzu bir karıştırma kabına alıp tuz serpelim ve karıştıralım. Sistematik olarak su dökerek kaşımaya başlayalım.

İyice yoğrulmuş olan haçımız gidince ele yapışıyor demektir. Topladığımız hamurumuzu üç eşit parçaya ayıralım ve kenara alalım.

Kıymayı doğru karıştırma kabına alalım, yemek için soğanı serpelim, kıymanın üzerine koyalım yeteri kadar tuz, karabiber ve karabiber ekleyip ovalayalım, muhallebimiz hazır.

Daha sonra 3’e böldüğümüz hamuru alıyoruz, ayırdığımız unu serpiyoruz (ben her hamur için 1 su bardağı un ve hamurun üçte birini kullanacağımız için hamuru üçe böldüm)

Çok ince olmayacak şekilde açalım, her tarafına kıymamızı koyalım. Bir oklava alıp diğer ucundan başlayalım ve yuvarlayalım. Ardından merdaneyi dikkatlice çıkarın.

Un serpelim ve hamuru bir iğne ile inceltelim. Ortadan ikiye bölelim, unlayalım ve ince ince keselim. Kestiğimiz her parçayı un haline getirip elimizle sıkalım ve kenara alalım. Sıkmanın sebebi kıyma ve soğanın hamura daha iyi yapışmasıdır. Daha sonra tekrar unlayalım ve küçük parçalar halinde keselim. Bu noktada yapışırsa, karıştırdığınızdan emin olun.

Diğer iki una da aynı yöntemi uygulayalım, fırın tepsisine dizip 180 derece fırında 10 dakika kuruyana kadar pişirelim.

Kuru mantıyı fırından çıkaralım, bir tepsi üzerinde soğumaya bırakalım, kilitli poşetlere koyup dondurucuya koyalım, çıkarıp istediğimiz zaman pişirelim.

Afiyet olsun

Buzdolabında Mantı Yapımı İçin Adım Adım Tarifler:

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın