Ev Yapımı Ekmek Nasıl Yapılır, Nasıl Yapılır?
Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle ekmeklik buğday unu veya paket unu tezgaha ekleyip ortasını çukur yapalım.
Küçük bir kaseye mayayı alıp suyla karıştırarak yeni maya kıvamına getirelim.
O halde içine un ve suyu alıp hamuru 5-8 dakika yoğuralım ve hamuru dinlenmeye bırakalım. Çok sert olmayan bir hamur olmalı yoksa ekmeğimiz kabarmaz. Tuz ekleyip tekrar yoğuralım, tekrar havalandıralım ve son mayayı ekleyip tekrar yoğuralım. Ne kadar çok kaşırsan, ekmeğimiz o kadar iyi olur.
Hamuru yarım saat dinlenmeye bırakın. Daha sonra hamuru bezelere ayırın ve tekrar mayalanmaya bırakın. Hamuru çizerken sırtlar oluşursa, o zaman bir hamurumuz var demektir.
Dökülen beze şeklini verelim. Tepsiye dizip biraz beklettikten sonra bıçakla kazıyalım.
Önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Fırında buhar özelliği varsa buharlı fan ile pişirelim. Yoksa metal bir tabak veya cam varsa içine sıcak su koyup tepsiyi bu şekilde fırına verelim. Artık ekmeğin dışı çıtır içi yumuşacık oluyor.
Ekmeğin ilk sıcağı çıktığında gönül rahatlığıyla yemeğinizle birlikte yiyebilirsiniz.
Deneyenlere bol şans, selam ve sevgilerimle.
Ev Yapımı Ekmek Tarifleri Resimleri:
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]