Ev Yapımı Ekmek Tarifi, Ev Yapımı Ekmek Nasıl Yapılır?
Mayayı hemen ılık suya ekleyelim, şekeri ekleyelim, mayayı eritelim, 10 dakika aktifleşmesi için bir kenara koyalım.
Sürenin sonunda üzerine un ve tuzu ekleyelim, iyice yoğuralım, eğer suyu az ise yarım bardak ılık su ilave edebilirsiniz ve su unun cinsine göre değişiklik gösterebilir.
Hazırladığımız hamurun üzerini kapatıp yarım saat mayalanmaya bırakalım.
Hamurumuzun ilk havasını alıp elimizle toplayıp 8 eşit parçaya bölüp beze çevirelim hamuru çorba kasesi büyüklüğünde açıp şekil verelim. Rulonun içi çok kabarık olacak şekilde iki ucunu inceltelim.
Bu şekilde hazırladığımız ortası kalın olan sucuklarımızı yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirelim (eğer yağlı kağıt yoksa tepsiye margarin koyup un serpebilirsiniz) daha sonra tüm dilimlerimizin üzerine ince ince yoğurt kullanalım. ve biraz daha derin olması için keskin bir bıçakla kazıyın.
Ve son aşamayı önceden ısıtılmış 230 C fırında 25-30 dakika pişirelim.
En önemli püf noktası, ısıtılmamış bir kapta fırının altına bir bardak sıcak su koymaktır, bu ekmeğimizin üzerini yumuşacık ve parlak yapacaktır.
Herkese iyi eğlenceler 🙂
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]