Ev yapımı ekmek tarifi

Ev yapımı ekmek tarifi malzemeleri

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3-4 su bardağı un

Evde ekmek tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Karıştırma kabına ılık suyu dökün, taze mayayı ekleyin ve biraz aktif hale gelmesini bekleyin.
  2. Ardından tuz ve 3 su bardağı kontrollü un ekleyin. yoğurmak. Her un farklı olduğu için un miktarı da değişecektir. Kullandığım un ekmeklik un ve biraz da tam buğday unu olduğu için 3 su bardağı un kullandım.
  3. Hamur çok sert olmayacak, yumuşak ve biraz yapışkan olacak.
  4. Hamuru yoğurduktan sonra bir saat mayalanmaya bırakın.
  5. Mayalandıktan sonra hamuru havalandırın, karıştırın ve bir saat daha mayalanmaya bırakın.
  6. Ardından ekmeği yapacağınız fırın kabına yağlı kağıt serelim.
  7. Hamuru toparlayıp yuvarlak şekil verelim ve tencereye koyalım. Bunu yaparken unu elinize alıp dıştan eleyerek elinize yapışmamasını sağlayabilirsiniz.
  8. Keskin bir bıçakla artı şeklinde çizelim ve son olarak çok fazla olmayacak şekilde un serpelim.
  9. Tencerenin kapağını kapatıp 230 derece fırında pişmeye bırakın. Kapağı kapalı olarak 30 dakika pişmeye bırakın.
  10. Ardından kapağı açıp biraz daha kızarana kadar pişirelim. Ekmeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Not, pişirirken fırınınızın pişirme özelliğini göz önünde bulundurun çünkü her fırın aynı şekilde pişirmez. Ekmeği bitmeden kesmeyin. Ve fırından çıkardıktan sonra tencerenin içinde kapağı kapalı bırakmayın çünkü ekmek terleyip akacaktır.

Resimlerle ev yapımı ekmek tarifi

  • “ekmek
  • börek tarifi
  • Evde
  • hamur tarifleri
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • Yemek tarifi
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

Sonraki haber:

İnanılmaz şekilli pamuk nişastalı hamur işi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın