/*------------------------------------------------ * Shrink Header ------------------------------------------------*/ $(window).on('scroll', function () { var scroll = $(window).scrollTop(); if (scroll >= 110) { $(".sticky-bread").addClass("sticked"); } else { $(".sticky-bread").removeClass("sticked"); } });
$(".icon-share").click(function () { event.preventDefault(); $(".shareArea").addClass("active");
});
$(document).on('click', function (e) { if ($(e.target).closest(".icon-share").length === 0) { $(".shareArea").removeClass('active'); }
if ($(e.target).closest(".dotsAreaContent").length === 0 && $(e.target).closest(".icon-dots").length === 0) { $(".dotsAreaContent").css('visibility', "hidden"); } });
$(".a-plus").click(function () { var sBox = $(".a-plus-inp").attr("data-sBox"); var status = $(".a-plus-inp").attr("data-status");
var currentFont = parseInt($(".a-plus-inp").val()); if (currentFont == 20) { var status = "down"; var sBox = true; } else if (currentFont == 14) { var status = "up"; var sBox = true; }
if (status == "down") { currentFont = parseInt(currentFont - 1); if (currentFont == 14) { var status = "up"; var sBox = true; } } else if (status == "up") { currentFont = parseInt(currentFont + 1); if (currentFont == 20) { var status = "down"; var sBox = true; } $(".a-plus-inp").attr("data-sBox", sBox); $(".a-plus-inp").attr("data-status", status); }
$(".a-plus-inp").val(currentFont);
$("#newsRead .bottom .left .detail p").css("font-size", currentFont); });
Ev yapımı ekmek ve ev yapımı köfte ile hamburger tarifi için malzemeler
- 2.5 su bardağı süt
- 1 paket yaş maya
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 125 gram margarin
- 7 su bardağı un
Ev yapımı köfteler için.
- 200 gr dana kıyma
- 2 orta boy soğan
- 1 demet maydanoz
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Diğer materyaller;
- domates dilimleri
- salatalık turşusu dilimleri
- Ketçap, mayonez
- marul
yanında kızartmak için;
- 3 orta boy patates
Ev yapımı ekmek ve ev yapımı köfte ile hamburger tarifi nasıl yapılır?
- Hamburger ekmeği hazırlamak için. Sütü parmaklar kadar dayanmayacak kadar ısıtalım içine toz şeker ve yaş mayayı koyup mayayı eriyene kadar elimizle ovalayalım, aktifleşmesi için 5 dakika bekleyelim.
- Yoğurt, sıvı yağ ve tuzu bir karıştırma kabına alıp karıştırıp tereyağını eritelim. Maya aktif hale geldiğinde ekleyin ve karıştırın.
- Unu eleyerek yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayalım, güzelce yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamurun kenarına ılık margarini dökelim ve hamur margarini iyice emene kadar yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde edelim. 20-25 dakika mayalanmaya bırakın.
- Hamuru istediğimiz büyüklükte parçalayıp elimizle yuvarlayıp beze haline getirelim.
- Yaymak için yumurtayı çırpalım, bir yemek kaşığı pekmez ekleyip tekrar çırpalım ve hamburger ekmeğinin üzerine yayın ve susam serpelim.
- Tepside 30 dakika bu şekilde mayalanmaya bırakın.
- 190-200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Ev yapımı köfte hazırlamak için. Soğanı küçük küçük doğrayalım, sarımsağı küçük küçük doğrayalım ya da rendeleyip maydanozu küçük küçük doğrayalım.
- Diğer tüm malzemeleri karıştırıp iyice yoğuralım, kavanozun kapağına elimizle içeriden streç film koyalım veya kalıp olarak kullanalım, şekil verelim ve buzdolabında bir saat bekletelim (tercihen günde bir köfte hazırlayalım) önceden ve dondurucuda saklayın)
- Yapışmaz tavaya bir iki damla sıvı yağ koyup yayalım ve tavayı ısıtarak köfteleri iki tarafını da pişirelim. Bu arada patatesleri kızartalım.
- Hamburger ekmeğini keselim, incecik turşuları, domates dilimlerini ve köfteleri koyup ketçap ve mayonezi sıkalım, bir parça marul yaprağı koyalım ve hemen servis edelim.
- Ben yanında patates kızartması ve ev yapımı vişne suyu ile servis ettim siz dilediğiniz gibi yapabilirsiniz. 🌹 Hayırlı olsun 🌹 .
Ev yapımı ekmek ve ev yapımı köfte ile hamburger tarifi
function voteComment(comment_id, type) { jQuery(document).ready(function(){ jQuery.ajax({ type:'POST', data:{ action:'voteComment', comment_id:comment_id, like:type }, url: " success: function(value) { if(value == 'true'){ if(type == 'like'){ current_count = $(".likeCount_"+comment_id).html(); current_count1 = parseInt(current_count)+1; $(".likeCount_"+comment_id).html(current_count1); }else{ current_count = $(".dislikeCount_"+comment_id).html(); current_count1 = parseInt(current_count)+1; $(".dislikeCount_"+comment_id).html(current_count1); }
}else{ alert("Bu yorumu daha önce oylamışsınız."); } } }); }); } function reportComment(comment_id) {
var report = prompt("Rapor sebebini belirtiniz."); if(report.length > 3){ jQuery(document).ready(function(){ jQuery.ajax({ type:'POST', data:{ action:'reportComment', comment_id:comment_id, content:report }, url: " success: function(value) { if(value == 'true'){ success_alert("Yorum bildirildi."); }else{ danger_alert("Bu yorumu daha önce raporlamışsınız."); } $(".com-report-button").attr('onclick', 'danger_alert("Üst üste yorum bildiremezsiniz.")'); } }); }); }else { danger_alert("Rapor sebebini lütfen doldurun"); } }
İçerik Tablosu
sonraki haber:
Tereyağı Mısır Ketçap
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]