Allah’ın bize verdiği her nimet için çok teşekkür ederiz.
Ev yapımı ekmek yaparken önce unu havuz gibi açıp tuz ekleyelim.
O halde ılık suyumuzu yavaş yavaş dökelim, hamuru ele yapışmayacak ama çok sert olmayacak şekilde kabartalım.
Üzerini örtelim ve temizlenmesini bekleyelim.
Yani dilerseniz elle şekillendirelim.
Fırın tepsisine tepsiye diziyoruz. Dilerseniz benim yaptığım gibi bir ekmek kek kalıbını yağlayıp hamuru içine koyalım.
Dilerseniz üzerini ceviz veya zeytin ile süsleyebiliriz. İsterseniz basit tutun.
Kalıbın üzerini tekrar kapatıp düzgün bir şekilde kontrol etmesini bekleyelim.
Suyu ve fırçayı koyup 170-180°de sırasıyla pişirelim.
Soğuduktan sonra dilimleyip servis edelim.
Ev yapımı ekmek hazır.
Mutlulukla.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]