Merhaba sevgili arkadaşım,
Katkı maddesi ve rafine şeker içermeyen, ilave yağ içermeyen dünyanın en pratik tariflerinden biri ile günaydın!
Geçen hafta fıstık ezmesi tarifimi paylaştıktan sonra, fıstık ezmesini de aynı şekilde yapabilir miyiz diye çok sorulmuştu. Evet, sadece 13-15 dakikada.
Ayrıca en az 3-4 kez ırmaktan dolayı yarıp cevizin soğumasına rağmen sorunsuz yağ saldı. Yani fındıkları iyice kavrulduktan sonra ara sıra çevirerek ezip kremamsı bir kıvama getirerek istediğiniz kıvama getirebilirsiniz.
Instagram hesabım @mutfaksirlari Denediğim tarifleri paylaşırsanız hikayemde paylaşmak isterim. Instagram’da hesabımı takip etmeyi unutmayın.
İçerik Tablosu
Ev yapımı fıstık ezmesi tarifi için malzemeler
- 2 su bardağı kavrulmuş fındık 4-5 yemek kaşığı bal
Ev yapımı fındık ezmesi tarifi nasıl yapılır?
Kabuksuz fındığı kısık ateşte rengi hafif değişip yağı salınıncaya kadar kavurun. Yağ ve parlaklık veren fındığı mutfak robotuna alın ve ara sıra açıp kapatarak un gibi olmasını sağlayın. Ara sıra bal ekleyerek çalıştırmaya devam edin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar (yaklaşık 10-13 dakika) aynı işlemi uygulayın. Hazırladığınız kuruyemiş ezmesini hava almayacak bir kapta 3-4 hafta saklayabilir, pasta, kurabiye ve ekmeklerde kullanabilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]