Merhaba sevgili arkadaşım,
Evde zeytin ezmesi yaptıktan sonra kahvaltılıkların ve özellikle çocukların çok sevdiği ev yapımı fıstık ezmesi tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Bu kadar kısa sürede bu kadar lezzetli bir karışım yaptığınıza inanmak çok kolay 🙂
Kıvam, aroma ve tatlılık oranını dilediğiniz gibi ayarlayabileceğiniz için hazır olanı eve getirmek istemeyebilirsiniz o zaman 🙂
Kestane balı evde olduğu için onunla tatlandırdım. Çiçek balı, pekmez, hurma özü, keçiboynuzu özü gibi katkı maddeleri ile dilediğiniz gibi tatlandırabilirsiniz. Hatta herhangi bir ekstra olmadan sade bırakabilirsiniz.
Yağa gelince, hamileliğimden beri yüzüme sürmek ve tariflerde kullanmak için evde hindistancevizi yağı bulunduruyorum. Dilerseniz zeytin, ayçiçeği ya da fındık yağı gibi yağları da kullanabilirsiniz.
Instagram hesabım @mutfaksirlari Denediğim tarifleri paylaşırsanız hikayemde paylaşmak isterim. Instagram’da hesabımı takip etmeyi unutmayın.
Aşk…
İçerik Tablosu
Ev yapımı fıstık ezmesi tarifi için malzemeler
- 2 su bardağı çiğ (kavrulmuş) yer fıstığı 4-5 yemek kaşığı bal 1 yemek kaşığı hindistancevizi yağı
Ev yapımı fıstık ezmesi tarifi nasıl yapılır?
Ayıkladığımız fıstıkları tavaya alıp kısık ateşte hafif renk değiştirene ve yağı çıkana kadar kavuruyoruz. Yağlı ve parlak olan fıstıkları mutfak robotuna alıp ara sıra açıp kapatarak un haline getiriyoruz. Bal ve hindistancevizi yağını ekleyin ve ara sıra akıtmaya devam edin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar (yaklaşık 7-10 dakika) aynı işlemi uygulayın. Fıstık ezmenizi hava almayacak bir kapta 3-4 hafta saklayabilir, pasta ve kurabiyelerde kullanabilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]