Ev yapımı Grissini (galeta) – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Çıtır çıtır bir tarif bulduk…biz buna grissini diyoruz, İtalyanlar çubuk ekmek… Tüm kuru siyah çubuklarda olduğu gibi, kendi başlarına çok lezzetli değiller, bu yüzden içeride veya dışarıda bir takviyeye ihtiyaçları var.

Hamura ekleyeceğiniz farklı baharatlar veya benim yaptığım gibi dışına serpiştirdiğiniz susamlar ile daha da eğlenceli oluyor.

Tabii ki sade veya baharatlı çubuk ekmekleri farklı soslarla servis edebilirsiniz. Beş çayınızın yanına çikolata kaplı alternatifler de yapabilirsiniz.

Tam buğday unu ve yağ ve şeker içermeyen düşük kalorili atıştırmalıklar için bir seçenek (kısaca bar diyorum).

güzel hafta sonları…

Aşk…

Ev Yapımı Grissini Tarifi Malzemeler (Breadsticks)

    3 su bardağı + 1 su bardağı un 1 su bardağı su 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1,5 yemek kaşığı kurutmak için 1 tatlı kaşığı tuz 2 küp şeker

yukarı:

    1 yumurta akı (grisini üzerine gezdirilir) ½ çay bardağı susam ½ çay bardağı çörek otu

Ev yapımı grissini tarifi nasıl yapılır (breadsticks)

Büyük bir kaseye bir bardak ılık su alın. 2 küp şeker ve 1,5 yemek kaşığı mayayı ekleyip elinizle karıştırın. Maya aktifleşip köpürene kadar 15 dakika dinlendirin. Derin bir yoğurma kabına unu alıp ortasını elinizle açıp mayalı su ve tuzu ekleyin. Hamuru 7-8 dakika yoğurun. (Hamur çok sert olacak bu arada elinizi biraz ıslatıp ıslatabilirsiniz). Hamurdan bir bez yapın ve elinizle ılık suya batırılmış bir bezle örtün. 30 dakika mayalandıktan sonra unlu tezgaha alıp hafif yoğurarak 2 bezeye ayırın. Merdane ile yarım santim kalınlığında açın ve pizza bıçağı yardımıyla 1 cm kalınlığında kesin. Hamur parmaklarını unlanmış bir masa üzerinde biraz yuvarlayın. Bir yumurta beyazı ile fırçalayın. Susam ve çörek otu serpin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin. (kenarları hafif kahverengileşecek) Pişen grisini fırından çıkarın ve soğuyunca servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın