Geçen haftadan kalan yarım kilo ıspanağı nasıl değerlendireceğimi düşünüyordum ama çürümesine izin verme. Onları genellikle soğan veya otlarla soteledim ve krep veya yumurta yaparken kullanmak için dondurucuya koydum, bu da sarılıyken işe yarıyor. Bu sefer makarna makinesinden bana verilen salatadan yola çıkarak farklı bir şey denemeye karar verdim.
Kalan ıspanakları yıkayıp haşladıktan sonra rondodan geçirdim. Erişte için ayırdığım üç kaşık dışında püreyi güzelce paketleyip buzluğa attım. Önümüzdeki günlerde yapacağım iç harçta veya tortelli hamurunda kullanmayı düşünüyorum 🙂
Bu arada pestolu mantı tarifinde anlattığım makine modu daha ilginç hale geldi. Artık 8. ve 7. vitesler tamamen kaldırılmıştır. Bu nedenle, açmaya başlamadan önce bir oklava ile biraz gevşettim. Bu hamur normal makarna hamurundan daha yumuşak olduğu için yoğrulması kolay oldu.
Şimdi ana notlara geçelim, tarifte verdiğim ölçüler makarnam için harika oldu ama püreniz ıspanak püresine göre biraz daha sulu ise muhtemelen daha çok un alıyordur. Bu nedenle, hamura eklemek için yanınıza daha fazla un alın.
Aşk…
İçerik Tablosu
Ev yapımı ıspanaklı tagliatelle tarifi malzemeleri
- 2,5 su bardağı + 4 yemek kaşığı un 2 yumurta 1 yemek kaşığı zeytinyağı 3 yemek kaşığı ıspanak püresi 2 tatlı kaşığı tuz
kaynayana kadar:
Sosu hazırlamak için:
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 diş sarımsak 5-6 dilim hindi füme
Ev yapımı ıspanaklı tagliatelle tarifi nasıl yapılır?
Önce 10-15 ıspanak yaprağını yıkayın. Küçük bir tencereye yarım litre su koyun ve kaynatın. 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip ıspanakları 3-4 dakika haşlayın. Haşlanan ıspanakların suyunu süzün, rondodan geçirin ve soğuması için kenara alın. 2,5 su bardağı sudan alıp kuruladığınız tezgahın üzerine dökün. Ortasını elinizle açıp içine yumurtayı kırın. Yumurtalara zeytinyağı, ıspanak püresi ve tuzu ekleyip hamurun ortasına karıştırın. Hamuru iyice bir arada tutana ve sert bir doku elde edinceye kadar bir kaşıkla un ekleyerek yoğurun. Hamur resim kıvamına gelince üzerini streç filmle kapatıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Tezgahın üzerine rahat gelen hamuru alıp 4 eşit parçaya bölüyoruz. Her bir bezeyi hafifçe unlanmış tezgahta yuvarlayın ve elinizle bastırarak düzleştirin. Yedinci gruptan başlayarak ikinci numaraya kadar makineye yapışmaması için hamura un serpin. İncecik olan hamuru kesme bölümüne alıp şeritler halinde kesiyoruz. Her bir parçasını unlayıp tezgaha alın. Makarna hazır olduğunda 1,5 litre kaynar suda 5-6 dakika haşlayıp süzün. Sarımsak ve zeytinyağını fritözde (fritöz uygundur) 1 dakika soteleyin. Füme hindi dilimlerini ekleyin ve bir dakika daha soteleyin, makarnayı ekleyin ve bir dakika daha soteleyin. Hazırladığınız makarnayı servis tabağına alın. Parmesan serpiştirilerek servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]