Dondurma makinesiyle ilgili araştırmam en az bir yıl öncesine dayanıyor. Aşçılık Enstitüsündeki Okul Aşçılığı günlerimi artık hepiniz biliyorsunuz. O zamanlar vakit geçirmekten keyif aldığım yerlerden biri de okuldaki pastaneydi. Dondurma ve tatlılarımızın hepsini kendimiz yaptık. Tahin, kabak, kahve vb.
O günlerde, sadece kullanımı kolay, uygun fiyatlı bir makine bulmak için gidip gelinecek bir alışveriş merkezi yoktu. Bulduğum şeyler ya çok büyük, kullanılamaz ya da çok pahalıydı. Hatta (o zamanlar) Türkiye’ye henüz gelmemiş olan mutfak yardımcı cihazını bile düşünmüştüm. Ondan sonra başka bir bahara tartışarak erteledim.
Açıkçası geçen hafta Fikirühim’in düzenlediği “Benim Dondurmam Tefal” etkinliğinde Tefal Dondurma ile tanışana kadar aradığım gibi bir şey bulacağımı pek beklemiyordum.
Biraz ilk görüşte aşktı bizimkisi 🙂 Uzun zamandır birbirini bekleyen iki aşığın kavuşması gibi.
Tefal dondurma ile denediğim ilk tarif yine bunalımlı bir gecede saat 23:00 sularıydı.
Biraz ev yapımı meyve püresinden inanılmaz bir lezzet çıktı.
Geri kalan her şey kullanım kılavuzundadır;)
Şimdi sizi aşk meyveli dondurmamızla baş başa bırakıyorum.
Aşk…
İçerik Tablosu
Ev yapımı kayısı ve şeftali dondurma tarifi malzemeler
- 250 gr şeftali kayısı püresi (taze meyve kullanarak tadına göre ayarlayın) 75 gr toz şeker 3 yumurta sarısı 250 ml süt 120 ml krema 6 kuru kayısı
Kayısılı ve şeftalili dondurma tarifi nasıl hazırlanır?
Kayısı ve şeftalinin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkartın ve blenderdan geçirin. Krema ve sütü bir tencereye alıp kaynatın, kısık ateşte karıştırarak ocaktan alın. Yumurta sarılarını toz şekerle birlikte mikserde beyazlaşana kadar çırpın. Hazırladığınız sütlü karışımı azar azar bu karışıma karıştırarak ekleyin. (Azar azar eklememizin sebebi yumurta sarısının fazla pişip topaklanmasını istemememizdir) Çırptığımız yumurta sarısını sütle karıştırıp tekrar sos tenceresine alın. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan aldığınız karışıma şeftali ve kayısı püresini ekleyip iyice çırpın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Karışım soğurken kuru kayısıları zar büyüklüğünde doğrayın ve kenara alın. Dondurma makinenizi çalıştırın. Üzerine oda sıcaklığına gelen kayısı-şeftali karışımını aktarın ve 20 dakika kadar koyulaşana kadar bekleyin. Kuru kayısı parçalarını dondurmaya ekleyin ve 5 dakika daha karıştırın. Çikolata sosu ile servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]