Et ve sebze suları profesyonel mutfaklarda çorba, sos ve diğer yemeklerin yapımında kullanılır. Bu sayede yiyecekler daha doğal ve lezzetli hale gelir.
Et suyu, dana veya koyun kemiklerinin ve deniz ürünlerinin (balık kemikleri veya kabuklular) çeşitli sebze ve bitkilerle kaynatılmasıyla elde edilir.
Bundan daha önce tavuk suyunda bahsetmiştim. Aşçılık okulu bölümünde ayrıca baharat poşeti ve mir pua yapımını da anlattım.
Kendi et suyumuzu hazırlayarak kurbanın kalıntılarını değerlendirmeye karar verdim. Eddy’s’de yaptığım et suyuyla yaptığım ilk pilav çok beğenildi.
Kemik suyunu çıkarırken damak tadınıza uygun baharatları dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Okuldayken kemik suyumuzu hafif domates salçası ve zeytinyağına bular, sonra aromalı bitkilerle pişirdiğimiz kemikleri haşlardık. Bu yöntem inanılmaz lezzetli sonuçlar verir.
Damlamalarınızı, dondurucuya yerleştirilebilen silikon veya plastik gıda sınıfı kaplarda veya istenirse karton bardaklarda dondurabilirsiniz. Bu sayede hazırladığınız tüm yemeklerde doğal ve lezzetli tatlandırıcılar kullanabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Kemik suyu ve kemik suyu tarifi malzemeleri
- 1 kg dana kemiği 1 orta boy kuru soğan 1 orta boy havuç 1 sap pırasa 3 sap kereviz (yaprakları ile) 1 tatlı kaşığı pirinç 2 tatlı kaşığı tuz 1 diş karanfil 1 diş sarımsak 1 diş sarımsak 2,5 litre su
Ev yapımı kemik suyu tarifi nasıl yapılır?
Kemikleri derin bir kaseye koyun. Suyu ekleyin ve orta ateşte kaynamaya başlayın. Soğan, havuç, pırasa, soğan ve sarımsağı soyup iri iri doğrayın. Haşlanmış kemiklerden köpürdükten sonra kalan tüm malzemeleri ekleyin ve 1,5 saat kısık ateşte pişirin. Et suyunu süzün ve soğuduktan sonra küçük karton bardaklara bölün ve dondurun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]