Ev yapımı ketçap – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu haftanın ilk tarifi ev yapımı mayonezden sonra en sevdiğim tatlardan biri olan ketçap… Yıllar önce ortaya çıkan ketçap tadı hepimizde var, alıştığımız marka olmadığı sürece kullanmak istemiyoruz çünkü aynı tadı alamamak. En azından bende öyle, farklı ketçap, mayonez veya sos kullanırsam hep aynı markayı alıyorum. Paketlenmiş gıda ürünlerinde genellikle durum böyledir…

Son zamanlarda çok kısa sürede kendi mayonezimi yaptığım için damak zevkime daha uygun olan ketçapı denemeye karar verdim. Biraz da şunu ekleyeyim, ben biraz bundan almaya çalışırken kıvamı ve lezzeti hoşuma giden bir tarif toplamda 30 dakikada çıktı.

Bildiğiniz gibi ketçap bir domates sosudur, içine ekleyeceğiniz sarımsak ve soğan miktarı ile domateslerin olgunlukları renklerini etkiler. Domatesler ne kadar olgun ve lezzetli olursa ketçap da o kadar lezzetli olur. Ben arpacık soğan kullanmayı tercih ettim çünkü aroması daha kuvvetli, siz normal soğan kullanabilirsiniz.

Zencefil gibi ek baharatlar ekleyerek daha zengin kokmasını sağlayabilirsiniz. 250ml 500g domates. Ketçap çıkıyor. Miktarı artırmaktansa taze yapmak daha iyidir, ancak isterseniz iki ölçü hazırlayabilirsiniz. Unutmayın, miktar arttıkça pişirme süresi ve kalınlığı da artacaktır.

Ev yapımı mayonez tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Ev yapımı tatlı acı sos tarifini burada bulabilirsiniz.

Aşk…

Ev yapımı ketçap tarifi malzemeleri

    500 جرام حفنة من الطماطم 2 فص ثوم 3 كراث 2 ملاعق كبيرة زيت زيتون 3 ملاعق كبيرة خل التفاح نصف ملعقة كبيرة من معجون الفلفل 1 ملعقة كبيرة من السكر الحبيبي 1 فص قرنفل رشة صغيرة من القرفة ورقة الغار ملح صخري أو ملح بحري حسب ذوقك مطحون طازج karabiber

Ev yapımı ketçap tarifi nasıl yapılır?

Soğanı ve sarımsağı soyun ve bir karıştırıcıya koyun. 1 yemek kaşığı toz şeker ile orta boy bir tencereye alın. İster domatesleri soyun, ister ikiye bölün ve blenderdan geçirin. Tencerenin altını orta ateşte çevirin ve soğan ve sarımsağı şekerle hafif karamelize olana kadar soteleyin. Rengi dönen soğan ve sarımsağa domatesleri ekleyip sotelemeye başlayın. Karanfilleri havanda dövün ve tarçın, defne yaprağı ve biber salçasını domateslerin üzerine ekleyin. Sirke, zeytinyağı, karabiber ve tuzu ekleyip domatesler suyunu çekene kadar karıştırın. Karışım koyulaşıp suyunu çekince içinden defne yaprağını alıp tekrar blendera koyun ve 2-3 tur topak ufalanana kadar çalıştırın. Blenderdan geçirdiğiniz karışımı tekrar sos tenceresine alın ve orta ateşte istenilen yoğunluğa gelinceye kadar pişirin. Pişen ketçabı ılıkken bir saklama kabına koyun, oda sıcaklığına gelince ağzını kapatın ve buzdolabında saklayın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın