Merhaba arkadaşlar, herkese merhaba. 🙌
Ev Yapımı Kırıntıları Nasıl Yapılır?
Hazır almak yerine evde yapabileceğiniz tariflerden biri olan ev yapımı galeta unu nasıl yapılır sizlerle paylaşmak istiyorum. Aranızda bilmeyenler olabilir ve bu şekilde öğrenmiş olabilirsiniz.
Evinizde kalan ya da eskidiği için yemediğiniz ekmeklere bir göz atmanın zamanı geldi diye düşünüyorum. Ekmeğiniz bozulmamalı, bir şeyler yapmalıyım, bozulmayacak diyorsanız, kesinlikle ekmeğinizi kontrol etmenin iyi bir yolu. O halde tarifimize geçelim👇
Ev yapımı galeta unu için eski ekmeğinizi parçalara ayıralım.
Daha sonra fırın tepsisine dizip fırına vererek çıtır çıtır yapabilirsiniz. Veya. Tepsiye koyduğunuz ekmekleri buzdolabında saklayarak sertleşmesini bekleyebilirsiniz.
Bir gece önceden kestiğim ekmeğimi bir tepsiye koyup sabaha kadar buzdolabında beklettim.
Böylece yemek pişirmek zorunda kalmadım. Seçim sizin, dilediğiniz gibi yapabilirsiniz.
Ardından tost ekmeğimizi rondoya atalım ve toz haline gelene kadar öğütelim.
Evde robotu olmayan arkadaşlarımızın robot olması şart değil. Aynı şey ellerimizle iyice ezmek için de geçerli. Sonuç alabilirsiniz.
Ufalanmış ekmeğinizi bir kavanoza koyup buzdolabında saklayabilir ya da bir dolap poşetine koyup dolapta saklayabilirsiniz.
Mis gibi kokan ev yapımı kırıntılarımız hazır.
Kek, börek ve kurabiyelerinizi gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Deneyecek arkadaşlarımıza kolay gelsin.
İyi şanslar 😉
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]