Lahmacun Yapmanın Kolay Yolu, Nasıl Yapılır?
İlk olarak maya, ılık süt ve şekeri karıştırdığımız için hamurumuzu hazırlıyoruz 15-20 dakika beklettikten sonra ılık su, tuz ve unu ilave ediyoruz. Hamurun çok sert olmaması için azar azar un ekliyoruz.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olunca kapağını kapatıp ılık bir yerde bir saat mayalanmasını bekliyoruz.
Robottaki malzemelerden kırmızı biber, domates, yeşil biber ve yarım grup maydanozu seçtikten sonra tuz, karabiber, salça, kırmızı biber, zeytinyağını damak zevkinize göre ekleyip kıyma ile güzelce karıştırıyoruz. baharat. ve kendimizi geliştirmek.
Şu anda, haçımızı bekleme zamanı bitti ve yükseldi.
Öncelikle hamurumuzun nefesini alıp uzun uzun rulo yapıyoruz. Hamurumuzdan küçük bezeler kesip önce yuvarlıyoruz sonra pasta tabağından biraz büyük, yemek tabağından biraz daha küçük açıyoruz.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizerek kıymayı her tarafına yayın.
190-200 derecede 20 dakika pişirin.Üst üste koyup kurumaması ve yumuşaklığını koruması için üzerini beyaz bir bezle örtüyoruz.
Her şey pişince sebze, soğan ve limonla servis ediyoruz afiyet olsun 🌸
NOT: Fırında pişirmek istemiyorsanız, fırınınız yoksa veya yanlış fırın varsa teflon tavada kapağını kapatarak tek tek pişirebilirsiniz ancak bu yöntem uzun zaman alır ve dağınık.
Bu Kolay Lahmacun Tarifinin Adım Adım Resimleri:
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]