Merhaba sevgili arkadaşım,
Ev yapımı labne, tıpkı yoğurt mayası gibi çiğ sütten veya günlük sütünüzden hazırlayabileceğiniz harika bir tarif. Elinizde 1 litre süt olması yeterlidir. Nehir’e süt alırken 3 litreyi birlikte kaynatıyorum. 1 litre biriktirip lor peyniri yapıyorum, 1 litre ve mayalı yoğurdu biriktiriyorum ve son olarak 1 litreden labne yapıyorum.
Böylece evde 3 çeşit taze süt ürünü bulunur. Bazen kahvaltıda bazen de diğer öğünlerle birlikte besliyorum. Labne için fermente ve krem peynir kullanılmalı, fermente edeceğiniz süt de yağlı olmalıdır.
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
İçerik Tablosu
Ev yapımı labne tarifi için malzemeler
- 1 litre çiğ veya günlük süt 1 yemek kaşığı tam yağlı beyaz peynir
peynirli labne nasıl yapılır
Sütü kaynatın ve soğuması için ocaktan alın. Ocaktan aldığınız süt 45 dereceye gelince (eğer mutfak sıcaklığınız yoksa serçe parmağınızı içine koyun ve 7 den 8 e kadar sayın, sıcaklık uygunsa tamamdır) bir küçük kaşık alın ve çatalla ezdiğiniz peynire ekleyin Pürüzsüz olana kadar karıştırın. Hazırladığınız karışımı tenceredeki süte ekleyin ve kapağını kapatıp hareket ettirmeden sıcak tutabileceğiniz bir yere koyarak 7-8 saat mayalanmaya bırakın. Fermente peyniri buzdolabına koyun ve 2-3 saat soğumaya bırakın. Soğuyan ve toplanan labneyi tülbent veya temiz bir mutfak bezi üzerine alarak iyice süzün. Süzmek için bir gece boyunca bir bezin içinde bırakın. İyi süzülmüş peynir servis edebilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]