Ev Yapımı Lahmacun (Fantezi veya Eğlenceli)

Ev Yapımı Lahmacun Tarifi için,

Önce hamurumuzu pişiriyoruz.

Unu bir kaba alıp ortasını havuz gibi açıp tuz ve mayayı ekleyip yeterince su ile yumuşak bir hamur yapıyoruz.

Kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.

Rondodaki lahmacunun içine malzemelerimizi kesiyoruz.

Kıymamızı yemeğimize koyuyoruz ve rondadan geçirdiğimiz sebzeleri ekliyoruz.

Üzerine domates, tuz ve karabiberi ekleyip elimizle iyice karıştırın.

Hamurumuzu küçük bezelere ayırıp merdane yardımıyla yuvarlayalım.

Hazırladığımız içlerinden yeterince koyuyoruz ve elimizle eşit şekilde bölüyoruz.

Tepsimizi biraz karıştırıp lahmacunu koyup 190°C’de pişiriyoruz.

Kendi yaptığım Lahmacun hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın