Ev Yapımı Lahmacun Tarifi için,
Mayayı suyla karıştırın ve beş dakika pişirin. beklemek.
Un ve tuz ekleyin.
Unu azar azar azar azar ilave edin. Elinize yapışmayacak çok yumuşak bir hamur olacak. Maya ile birlikte 30-40 dakika dinlenmeye bırakın.
Küçük mandalina toplarına bölün ve dinlenirken bir macun yapın.
Malzemeleri, ardından baharatları ve salçayı kıymaya ekleyin ve iyice karıştırın.
Hamura yapışması daha kolay olsun diye 3-4 saat önceden yaptım ki lezzetlerin çoğu birbirine karışabilsin.
Göze su ekledim. Lahmacun fırında böyle oluyor.
Hamur yeterince dinlenince tezgaha un serpelim ve tencerenin kapağı büyüklüğünde açalım. Hamurunuzun çok kalın veya çok ince olmasına izin vermeyin.
İnce olunca o kadar çiğ oluyor ki çok sevmeme rağmen yiyemedim 😂
Sonra iki tarafı teflon tavam var ve altı gözü olana kadar kapaklı kısık ateşte pişirdim.
Tarif uzun gibi görünse de çok basit. Sadece erken yap diyorum çünkü tek tek pişmesi biraz zaman alıyor.
Not: Ben dana eti de karıştırdım aldanmayın çok lezzetli olduğu için halkımız bilmiyor.
Kendi yaptığım Lahmacun hazır.
Afiyet olsun…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]