Ev Yapımı Lahmacun – Tatlılarım

Lahmacun Nasıl Yapılır, Lahmacun Evde Nasıl Yapılır?

Merhaba arkadaşlar, içine ne koyduğunuzu bildiğiniz sürece evde lahmacun yapabilirsiniz.

Lahamakuni’nin haçı için; Ilık su, süt, maya ve şekeri bir karıştırma kabına alın.

Birkaç dakika bekledikten sonra yağ, tuz ve unu ekleyip ele yapışmayan sert bir hamur yoğuruyoruz. 45 dakika ısınmasına izin verin.

Bu arada iç çamur için; Robotta sırasıyla soğan, domates, biber ve maydanozu çekiyoruz. Derin kaba ekliyoruz. Kıymayı da ilave ediyoruz.

Yağ, su, domates, biber salçası, sarımsak, baharat ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.

Hamurdan mandalina dilimleri kesip beze çeviriyoruz. Masanın üzerine un serpiyoruz ve bir toplu iğne yardımı ile biraz siliyoruz.

Kıymayı yavaş yavaş koyuyoruz yapışmaz bir tavaya alıp benim fırında pişirdiğim gibi fırın tepsisine koyabilirsiniz.

Pişmiş lahmacunumuzu maydanoz, limon ve ayran ile servis ediyoruz.

Lahmacunu evde yapmak kolay ve sağlıklıdır.

Deneyecek olanlara bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın