Ev Yapımı Lahmacun Yapılışı – Tatlılarım

Ev yapımı lahmacun yapmak için önce ılık su, maya ve şekeri derin bir kaba alıp karıştırıyoruz.

Daha sonra diğer malzemeleri de ekleyip kulak kadar yumuşak olan hamuru yoğurup yarım saat dinlendiriyoruz.

Bu sırada lahmacunumuzun kurulumunu hazırlıyoruz. Tüm malzemeleri robotta veya bıçakla ince ince doğrayın.

Lahana domatesleri ve kıyılmış etleri ve tüm malzemeleri bir kaseye ekleyin ve iyice ovalayın.

Daha sonra hamurdan fıstık parçalarını ayırıp tabak tipi merdane yardımı ile unla sarıyoruz ve iç çamurumuzu alıp elimizle yayıyoruz.

Tüm bezelere aynı işlemi uyguluyoruz ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 215 °C fırında (yaklaşık 10-15 dk) pişiriyoruz.

Ev yapımı Lahmacunumuzu sebzelerle süsleyip servis ediyoruz 😊

yemek ister misin 😊

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın