Merhaba sevgili arkadaşım,
Geçen ay evde birkaç kez lahmacun tarifi yaptığımda lavaşları neden sarmaya hazırlamıyoruz sorusu aklımıza geldi 🙂
İlk gün kahvaltı için döner hazırladık. Kalanını hava almayacak şekilde buzdolabı poşetine koyuyoruz, şimdi bu akşam köfte mi nohutlu börek mi bilemedim 🙂
Bu tarifi hazırlamak fazla çaba gerektirmez. Yoğurdu biraz mayalandırın ve un ile güzelce açın. Tava küçükse 8 yerine 10 beze yapın ki hem kalın olmasın hem de daha kolay pişsin. Unun cinsinin kıvama göre artırılıp azaltılabileceğini unutmayın ki bu çok etkilidir.
Evde kullandığınız tarifleri instagram direkt mesaj yoluyla bana iletebilirsiniz. Sizlerle hikayemde fotoğraf paylaşmak isterim 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Ev yapımı lavaş tarifi malzemeleri
Hamuru hazırlamak için:
- 3 su bardağı un 1 su bardağı su + yarım çay bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı instant maya 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Ev yapımı lavaş tarifi nasıl yapılır?
Ilık suyu mikserin kabına alın, şekeri ve mayayı ekleyip karıştırın. 5 dakika yükselmesine izin verin. Un, tuz ve sıvı yağı ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru plastik ambalajla örtün ve 30 dakika yükselmesine izin verin. Ekşi mayaları un tablasına alın ve toplayın. 8 eşit parçaya bölün ve unlanmış tezgahta beze yapın. Her bir bezeyi tava boyutuna getirin. Kızgın tavada iki tarafını da kızartın (çok kurutmamaya dikkat edin) O pişerken lavaşları üst üste koyup üzerini bir bezle örtün ki yumuşasın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]