Mayonez sever misin? Sandviçlerde, salatalarda ve etlerde kullanılan lezzetli bir sostur. Daha fazla bilgi. Bu çorba uzun süredir kullanılmaktadır.
1756’da Fransa Dükü tarafından satın alındı. Salata sosu yapmak için krema bulamayan aşçı, yumurta sarısı ve yağı çırpmaya başladı. Bulduğu tatlı sosun tadını çıkardı. Çok iyi bir adam olan Fransız prensi onu çok severdi. 1838’de Avrupa’ya getirildiğinde ilk olarak sandviçlere konuldu. Mayonezli sandviçler mavi bir kurdele ile bağlandı ve hazır olarak kabul edildi. Bu nedenle uygulama alanı artmıştır. İlk kez 1841’de bir yemek kitabına dahil edildi.
Evde yapmak göründüğü kadar zor değil. Çırpma teli, blender, el mikseri veya çatal ile çırpabilirsiniz. Tupperware El blenderi ile yaptım.
Karıştırıcıyı açıp yumurta sarısı, bir tatlı kaşığı hardal, sirke, limon ve bir tutam tuz ekledim. Bunları çırptım.
İçine bir yemek kaşığı zeytinyağı koydum ve biraz esneklik kazandım.
1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Biraz salladığınızda mayonezi tutar.
Daha sonra 1 su bardağı sıvı yağ ilave edilerek çırpılır ve karıştırılır.
Her şeyi zeytinyağı ile yapmayın, acıdır. Diğer bir püf noktası ise malzemeleri aynı oda sıcaklığında tutmaktır.
Ev yapımı mayonez hazır.
Mayonezinizi bir kavanoza koyun ve buzdolabında saklayın. Bir hafta saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun..
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]