medyauzmani.com

Kiraz Reçeli Tarifi – Tatlılarım

Vişne Reçeli tarifi için öncelikle kirazlarımızı güzelce yıkayıp suyunu süzelim.

Yani sapları ve tohumları çıkaralım.

Ardından vişnelerimizi bir tencereye alıp üzerine toz şekerimizi ilave edelim ve kirazlarımız suyunu bırakana kadar 6 saat bekletelim.

Mümkünse buzdolabında bir gece bekletebilirsiniz.

Ocaktan suyunu çeken vişnelerimizi alıp reçelimiz kaynamaya başlayınca tereyağını ekleyelim.

Ocağın altını kısıp reçelimizi koyulaşana kadar pişirelim.

Arada bir de reçelimizi karıştırmayı unutmayalım.

Reçelimizi ocaktan almadan 5 dakika. Önce limon suyumuzu ekleyelim.

Vişne Reçelimiz hazır olduğunda ocaktan alıp soğuyunca kavanozlara ekleyelim.

yemek istiyorum☺️

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın