Güneşli bir Pazar günü nihayet içkimizi içtik. Bilge bacılarla her şarabı 5+3 yani 8 litre yaptık. Geçen hafta 3 litre yaptığımız şaraplar 5 litreye göre biraz acı olduğu için şarapları birbirine karıştırıp tekrar ayırdık. Şarabı dün tattık, beklediğimizden çok daha erken olgunlaştı.
Nar içeceğinde kullandığımız tekniğin aynısı da harika sonuçlar verdi. Narın tamamını koyduğumuz için ilk başta kabuklarının acı olacağını düşünmüştüm ama tatlı bir asit katarak daha içilebilir bir likör elde etmemizi sağladı.
Bugün mandalina likörünün fotoğraflarını çekeceğim. Sanırım geriye sadece üzüm ve mandalina kaldı.
Fotoğraf yapılışına portakal likörü tarifinden ulaşabilirsiniz. Aşk…
İçerik Tablosu
Ev yapımı nar likörü tarifi malzemeleri
- 2 kg nar 750 gr toz şeker 500 ml saf alkol 10-15 karanfil 5 çubuk tarçın 1 litre su
Ev yapımı nar likörü tarifi nasıl yapılır?
Narları ovuşturarak yıkayın ve suyunu süzmek için bir kevgir içine atın. Bütün narları enlemesine iki parçaya kesin. Ambalaj kağıdına hafif bir çizik atmanız ve elle ayırmanız gerekir. Doğranmış narı kavanoza koyun. Üzerine alkol, şeker ve suyu ekleyin. Son olarak çubuk tarçın ve karanfili koyun, kavanozun ağzını sıkıca kapatın ve 1-2 dakika sallayın. Güneş görmeyen bir yere koyun ve iki günde bir kavanozu sallayın. Yaklaşık 25 gün sonra şeker tamamen eriyince tülbentle süzüp servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]