Merhaba sevgili arkadaşım,
Haftanın en bomba tariflerinden biri nefis hamuru ve sosuyla ev yapımı pizza! Son 3 haftada 3 kez evde pizza yaptık. Pizza taşı çok yaygın kullanılmadığı için taşta ve ızgarada pişirdik.
Daha önce sizlerle bir pizza sosu tarifi paylaşmıştım. Linke buradan ve malzemeler bölümünden ulaşabilirsiniz.
Benim tarifimde diğerlerinden farklı olarak hamurun aynı pizza fırından çıkmış gibi görünmesini sağlayan bir yumurta var. Hamurun lezzetini bozmaz ve mükemmel pişmesini sağlar.
Bu tariften 8 adet orta boy pizza çıkıyor yani evde pizza partisi verebilirsiniz ama bize bu kadarı fazla dersem hamur boyutlarını ikiye bölebilirsiniz.
Pizzanızı damak zevkinize ve sevdiğiniz malzemelere göre kolayca şekillendirebilirsiniz. Mozzarella, domates sosu ve su teresini seviyorum. Bir kez bu şekilde denemenizi kesinlikle tavsiye ederim.
Pizza hamurunuzu hava almayan bir kapta buzdolabında 2-3 gün saklayabilirsiniz. Yakında bu hamurla yapabileceğiniz lezzetli bir tarifim daha olacak.
Tarifin video açıklaması
sos pizza
Aşk…
İçerik Tablosu
Ev yapımı pizza ve pizza hamuru tarifi malzemeleri
Pizza hamurunu hazırlamak için:
- 1 kg un 2 su bardağı su (oda sıcaklığında) 20 gram instant maya 20 gram. tuz 20 gr toz şeker 1 yumurta 50 gr zeytinyağı yarım çay bardağı ılık süt
Pizza sosu hazırlamak için:
Pizzayı süslemek için:
- Rendelenmiş Mozzarella Peyniri Cheddarsız Pastırma Mantar Roka Zeytinyağı Damak zevkinize göre istediğiniz malzemeleri kullanabilirsiniz.
Pizza hamuru ve ev yapımı pizza nasıl yapılır?
Sütü maya ile karıştırıp 5 dakika dinlendirin. Un, şeker ve tuzu bir kapta karıştırın. Unlu karışıma süt, maya, yumurta ve zeytinyağı karışımını ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Suyu azar azar ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Elinize yapışan hamuru yoğurmaya başlayın. Hamuru ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğurmaya devam edin. Hamurun üzerini bir bez veya streç film ile örtüp bir saat dinlendirin. Dinlenen hamuru nazikçe yoğurun ve gazını alın. 8 parçaya bölün, elinizde yuvarlayın ve unlanmış bir masada 20 dakika mayalanmaya bırakın. Un tablasında istenilen kalınlık ve büyüklükteki ekşi mayaları açın. Fırını önceden ayarlayın ve 250 dereceye ısıtın. Pizza taşı kullanacaksanız 45 dakika önceden taş ile ısıtın (yani fırında pizza taşı). Fırın tepsisi kullanacaksanız boş tepside istediğiniz sıcaklığa gelinceye kadar ısıtın ve tepsiyi çıkarmayın. Varsa ince irmiğe mısır unu serpin ki hamur kullanacağınız fırın tepsisine ya da taşa yapışmasın. Açtığınız hamurların üzerine pizza sosunu yayın ve önce kullanacağınız peyniri, ardından diğer malzemeleri serpiştirin. Pizza taşında ortalama 6-8 dakika pişirin. (Izgarada yaklaşık 10 dakika sürer.) Sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]