Ev yapımı sandviç ekmeği – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu dönemde böyle güzel ekmekler ortaya çıktı ve ne kadar sert olursa olsun blogumda yerlerini alsınlar ve takipçilerim de hiçbir katkı maddesi içermeyen bu yumuşacık ekmek tariflerinden faydalansınlar istedim.

Ekmek sandviçlerinin nasıl yapıldığını elimden geldiğince detaylı anlattım ve karışıklık olmasın diye tüm hazırlık aşamalarını gruplandırarak ekledim.

Adım adım fotoğrafları 5 ana başlık altında görebilirsiniz.

bunlar;

    Ön fermantasyon, fermantasyon, katlama, şekillendirme ve pişirme

Biz hemen sosisli çörek zannettik ama bence döner için de harika olur 🙂

gübreleme

Sandviç ekmeğinin ön fermantasyonu için yapım adımları:

zenginleştirme

Maya hamurunu ve yoğrulmuş hamuru birleştirin:

hamuru katla

Ekşi mayayı tezgaha alarak katlayın

hamuru böl

Sandviç ekmeğini bölün ve beze haline getirin

Şekillendirme ve pişirme

Tekrar mayalanarak bıraktığımız hamuru sandviç şeklini vererek pişiriyoruz.

Gönderilerimi Pinterest’te sabitlemeyi, Instagram’da ve kullandığınız diğer sosyal ağlarda takip etmeyi unutmayın.

Fotoğraflarınla ​​yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Ev yapımı sandviç ekmeği tarifi malzemeleri

Ön fermantasyon için:

    2 parmak eksik 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı un 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 paket instant maya

hamur için:

    3 su bardağı un 1,5 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tuz

Üstüne üstlük:

    1 yumurta sarısı + 3 yemek kaşığı su

Ön maya hazırlamak için:

Küçük bir kaseye, kasedeki 1 bardak sudan 2 parmak eksik ılık su alın ve kalan suyu bir kenara koyun. Şeker, maya ve bir bardak unu ekleyip tahta kaşıkla iki dakika karıştırın. Üzerini streç filmle kapatıp bir kenarda 20 dakika dinlendirin.

Ev yapımı sandviç ekmeği tarifi nasıl yapılır?

Ön kabarma devam ederken mikser kabına 3 su bardağı un ve 1,5 su bardağı suyu ilave edip 3 dakika karıştırın ve ön kabarma süresinin dolmasını bekleyin. 20 dakika sonunda iyice kabaran mayayı blenderdaki hamura ekleyin ve karıştırmaya başlayın. 3-4 dakika karıştırdıktan sonra tuzu ilave edip 10 dakika hızlı ve yavaş devirde iyice yoğurun. (Özellikle en yüksek devirde uzun süre yoğurun. Hamur balon gibi şişip pürüzsüz hale gelecektir.) Yoğrulan hamuru unlanmış tezgah üzerine alın ve kenarlarından tutup ortaya doğru çekerek kabaca top şekli verin. Ters çevirip hamur kesme bıçağı veya bıçak yardımıyla 8 eşit parçaya bölün. Kestiğiniz her parçayı parmaklarınızla sıkarak, köşelerinden merkeze doğru çekerek ve yuvarlayarak hafif kare şeklinde bastırarak hazırlayın. Bezenin üzerini kapatıp 20 dakika dinlendirin. Dinlenmiş ve şişmiş bezeyi fazla söndürmeden parmaklarınızla hafifçe bastırarak daire şeklinde açın. Hamuru sağ üst ve sol köşelerden ortaya doğru yavaşça katlayın ve sonraki adımlara bakın. Ardından orta kısmı üste katlayın ve ucu parmaklarınızla birleştirin. Daha sonra tekrar aşağı katlayıp ortasına bombe şekli verip tekrar altını bastırarak kapatın. (Bu kısmı okuyarak anlamak zor olduğu için mutlaka yapılışı resimlere bakın) Hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Hamur kabarınca tepsiye 4 hamur şekli vererek birbirine yapışmaması için dizin. Üzerini örtüp bir saat dinlenmeye bırakın. Bu sırada fırını 230 dereceye ısıtmaya başlayın. Bir saat sonunda iki kat kabaran ekmeğin üzerine başta ayırdığımız su ve yumurta sarısını karıştırıp fırça yardımıyla her yerine sürelim. 230 derecelik fırında 15 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Ekmeği fırından çıkarın ve altı ıslak olmayacak şekilde bir telin üzerine koyun, üzerini bir bezle örtün ve soğumaya bırakın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın