medyauzmani.com

Ev Yapımı Şeftali Suyu Tarifi

Bu lezzetli Şeftali Suyu tarifi için, şeftalileri doğrayarak oynayalım. Birkaç parçaya ayıralım.

Şeftalileri tencereye alıp suyunu ilave edin. Kaynadıktan sonra, şeftaliler yumuşamaya ve yaklaşık 15-20 dakika ayrılmaya başlayacaktır. hadi haşlayalım. Pişen şeftalilerin altını üstüne koyup soğumaya bırakalım.

Sıcaklığa gelince şekeri ekleyin ve iri parçalar kalmayana kadar blenderdan geçirin. Kıvamını damak zevkinize göre ayarlamak için biraz daha su ekleyelim. Bu noktada ne kadar su kullanmanız gerektiği konusunda size bir ölçü veremeyeceğim çünkü herkesin damak tadı farklı olduğu için kıvamını ayarlamak size kalmış.

Suyu döktükten sonra damak zevkinize göre şeker miktarını kontrol edelim ve meyve suyunu ilave ederken iyice karıştıralım.

Şeftali yeterince şekerli bir meyve olduğu için su ekledikten sonra şeker eklemedim.

Kıvamı ve şekeri çıkınca suyu bir kavanoza alıp buzdolabında soğumaya bırakabilirsiniz.

Bu arada dilerseniz meyve suyunun üzerinde oluşan baloncukları bir kaşık yardımıyla silip atabilirsiniz.

Taze Şeftali Suyu’nu dilediğiniz kadar kargolayabilirsiniz. Deneyecek olanlara bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın