Merhaba sevgili arkadaşım,
Son bir haftadır neredeyse her gün ev yapımı limonatamızı içiyorum. Aslında ben daha hafif olsun diye sık sık gazozla karıştırıyorum ama limon bir süre sonra midemi bulandırmaya başlıyor. Bir değişiklik yapıp evde ekşimeye başlayan şeftalileri değerlendirmek istedim ve kuru erik suyu yapmaya karar verdim. Yarın tüm gün çekim yapacağım için havalar soğuyunca hemen çekip sizlerle paylaşmak istedim.
Buzdolabında irili ufaklı 5 şeftali vardı, hepsi parçalanmış ve yavaş yavaş bozulmaya başlamıştı. Bu sebeple ot temizliğinden sonra tartılıp net bir terazi vermek istedim. Boyutlar ve tutarlılık benim zevkime uygundu. Ekleyeceğiniz su veya şeker miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
Şeftali reçeli veya pratik şeftali reçeli yapmak isteyenlerin linklere tıklaması yeterli.
Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Ev yapımı şeftali suyu tarifi malzemeleri
- 850 gr soyulmuş ve dilimlenmiş şeftali 1 su bardağı toz şeker 2,5 lt su
Ev yapımı şeftali suyu tarifi nasıl yapılır?
Soyup çekirdeklerini çıkardığınız şeftaliyi istediğiniz büyüklükte doğrayıp derin bir kaba alın. Şeftalilerin üzerine 2,5 litre su ilave edip orta ateşte pişirmeye başlayın. Şeftali suyu kaynamaya başlayınca altını kısın ve 10 dakika kaynamaya bırakın. Haşlanmış şeftaliyi blenderdan geçirin ve üzerine 1 su bardağı toz şeker ekleyin. Üzerinde biriken köpüğü süzgeç yardımıyla alıp 10 dakika daha kaynatın. Tel süzgeç yardımıyla süzüp sürahilere veya şişelere dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında soğutun ve soğuk olarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]