Simit Tarifi Evde Simit Nasıl Yapılır?
Önce evde simit yapmak için,
Bir kaba ılık süt, tuz, şeker, sirke, sıvı yağ ve eritilmiş tereyağını koyup karıştıralım.
Unu azar azar ekleyin ve aynı anda mayayı ekleyin ve iyice yoğurun.
Bir saat dinlenelim.
Biraz büyük ceviz topları alalım.
Topu tezgaha uzunlamasına uzatalım, ikiye katlayalım, bükelim ve birleştirelim.
Pekmezi ve suyu bir kapta karıştırın.
Kızarmış susamı başka bir kaseye koyalım.
Simit şeklinde yaptığımız hamuru önce su ve pekmeze sonra iki tarafını susamaya batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye hazırlayalım.
200°C’de pişiriyoruz.
Simitlerimiz hazır!
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]