Ev Yapımı Simit Tarifi – Tatlılarım

Simit Tarifi Evde Simit Nasıl Yapılır?

Ilık süt, ılık su, şeker, yağ ve mayayı bir karıştırma kabına alın ve karıştırın.

Ardından un ve tuzu ilave edin.

Unu azar azar ilave edelim ve kulak memesinin yumuşaklığından sert hamuru biraz itelim. Üzerini örtüp yarım saat mayalanmaya bırakın.

Hamurdan mandalina rengi bezeler yapalım. 16 parça beze yaptım.

Her bezeyi ikiye bölelim.

İki sıra yapıp birbirine sararak simit şekli verelim.

Tüm bunları yaptıktan sonra pekmez ve su karışımına batırıp üzerlerini susamla kaplayıp bir tepsiye koyalım.

180 derece önceden ısıtılmış fırında (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin.

En güzel ev yapımı sosumuz hazır, afiyet olsun..

Simit Tarifleri Bölüm Fotoğrafları Yapımı:

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın