Merhaba sevgili arkadaşım,
Evde yapabileceğiniz en pratik ve lezzetli tatlardan biri bence Subangle. O kadar kolay ve lezzetli ki, bir böreğin tadına bakacağınıza benzemeyecek.
Subangle tarifinde dikkat edilmesi gereken en önemli şey boyutu ve kıvamı.Önce bir tencerede biraz süt ile açın ki kakao ve nişasta topaklanmasın. Kakao, şeker ve nişastayı da ekledikten sonra tüm malzemeleri bir çırpıda değil de sütün geri kalanını da ekleyerek çırparsanız topaklanma olmaz.
Bu tarif 4 dolu kase ile geliyor, dilerseniz ölçünüzü ikiye katlayıp 8 kase yapabilirsiniz. Pudingten biraz daha sıvı bir kıvama gelince çikolatayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın yoksa çok koyu olur.
Tarifin video açıklaması
Yeni videoları kaçırmamak için kanalıma abone olmayı unutmayın 🙂
Aşk…
İçerik Tablosu
Ev Yapımı Subangle Tarifi Malzemeler
- 1 litre süt 1 su bardağı toz şeker (190 gr) 2 tepeleme yemek kaşığı kakao (20 gr) ½ su bardağı buğday nişastası (50 gr) 50 gr bitter çikolata 1-2 dilim kek isteğe bağlı tabaklara konur
Ev Yapımı Subangle Tarifi Nasıl Yapılır?
Küçük bir bardak sütü tencereye alın. Kakao, nişasta ve toz şekeri ekleyip topak kalmayacak şekilde çırpın. Kalan sütü tencereye ekleyin ve orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Çikolatayı kalın subangle karışımına ekleyin. Çikolata eriyene kadar hızlıca karıştırın ve ardından ocaktan alın. Dilerseniz kek dilimlerini kuplara paylaştırın. Sıcak dikdörtgeni üstüne dökün ve yaklaşık 1 dakika bir kabuk oluşmasını bekleyin. Kesenin üzerine hindistan cevizi serpin, oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun ve soğuk servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]