Merhaba sevgili arkadaşım,
Bugün biraz farklı uğraşlarla meşgul olacağımı düşünsem de öğleden sonra kendimi kamera karşısında buldum 🙂 Tatilde o kadar güzel dinlendim ki her zaman bir şeyler hazırlayıp çekmeyi severim 🙂
Geçenlerde evde sabahları içtiğim çay ve kahvelerde ve akşamları yaptığım Türk kahvesinde kullandığım en sevdiğim şekeri sizlerle paylaşmaya karar verdim. Eklediğiniz içeceklere bir bardak daha içmek isteyeceğiniz hafif ve hoş bir aroma verir 🙂
Birdenbire bu vanilya şekerinin nereden geldiğini sorabilirsiniz. Aslında, birdenbire olmadı. Vanilyayı hemen hemen tüm tatlılarımızda kullanırız. Vanilin, genellikle ucuz olduğu için keklerde veya basit sütlü tatlılarda da kullanılır.
Usla ile günlerime başladığımdan beri Vanilla ile daha çok iç içe oldum. Keklerde vanilya özü, tatlılarda veya dondurmalarda vanilya çubukları kullanırız. Yarım kestiğimiz ve ardından tohumları sıyırdığımız vanilya çubukları (kalan kabuk) kullanılmıyor.
Vanilya çubukları veya fasulyeleri pahalı bir baharattır. Toplu olarak alamıyorsanız, çubuk başına 4-5 lira tutabilir. Daha sonra yapacağım tatlı veya dondurma için sütü kaynatırken bu pahalı baharatı tekrar kullanmak için kabuğunu kaynattığım süte katardım. Sınıfla aynı anda pek çok tarif denediğimiz için elimize çok fazla pul bulaşmaya başladı. Ben de o vanilya kokulu pipetleri çöpe atmak yerine eve taşımaya başladım 🙂
Mayıs ayının sonundan beri kavanozuma sürekli vanilya çubukları ve toz şeker ekliyorum. Bu sayede evde içeceklerde ve tatlılarda hep kullanacağım vanilya şekerim oldu 🙂
Tarif çok basit, sadece 5 dakikanızı alıyor 🙂 Taze vanilya kullanacaksanız 2 su bardağı toz şeker için 1 adet vanilya yeterli oluyor. Benim gibi alınmış ve kurumaya yüz tutmuş çubuklar kullanacaksanız 2-3 tane daha iyi olur.
Aşk…
İçerik Tablosu
Ev yapımı vanilyalı tatlı tarifi malzemeler
- 2 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya
Ev yapımı vanilya şekeri tarifi nasıl yapılır?
Vanilyayı uzunlamasına iki parçaya kesin. Bir bıçak kullanarak, içindeki tohumları kazıyın ve kabuğu ikiye bölün. Pudra şekerini bir kavanoza alın. Vanilya tohumlarını ve kabuklarını ekleyin ve karıştırın. Kavanozu sıkıca kapatın ve kapağını açmadan iki hafta dinlendirin. Kullanmaya başladıktan sonra ara sıra şeker ve vanilya ekleyin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]