Merhaba sevgili arkadaşım,
Bence kirazın en güzel hallerinden biri ev yapımı meyve sularıdır. Sonra cheesecake’in üstü ve ardından reçel geliyor 🙂
En basit ve en canlandırıcı yaz tariflerinden biri ev yapımı vişne suyudur. Elbette her tarifte olduğu gibi bunun da bazı püf noktaları var.
En önemlisi pişerken çok karıştırmamak. Çok fazla karıştırırsanız, kirazların ayrılmasına ve meyve suyunda bulanıklaşmasına neden olursunuz.
Kendi haline bıraktığınızda, kiraz çatlayıp suya tamamen rengini verdiğinde, meyve suyu çoktan hazırdır.
Şeker miktarı damak zevkinize ve kirazın tatlılığına göre değişebilir. Bu suyu buzdolabında saklayabilir veya jöle, jöle veya şerbet yapmak için kullanabilirsiniz.
Hmm… İyi ki aklıma şerbet geldi 🙂
Aşk…
Not: Kalan vişneleri tarttığımda 550 gr geldi. Yani yarım kilodan yapabilirsiniz. Uydurmalara gerek yok.
İçerik Tablosu
Ev yapımı vişne suyu tarifi malzemeleri
- 550 gram vişne 7-8 su bardağı su Bir su bardağından bir parmak kadar toz şeker azaltılır
Ev yapımı vişne suyu tarifi nasıl yapılır?
Kirazların saplarını ayırın, güzelce yıkayın ve süzün. Tohumları çıkarmadan orta boy bir tencereye koyun. Üzerine suyu ekleyin ve orta ateşte kaynamaya başlayın. Su kaynayınca altını kısın ve 15-20 dakika kirazlar parçalanıp suya rengini verene kadar pişirin. Kirazlar suya rengini verince şekeri ilave edin ve vişneleri ezmeden dikkatlice karıştırın. 5 dakika daha kaynatın, ardından ocaktan alın. Vişne suyu tamamen soğuduğunda süzün ve bir şişeye koyun. Ayakları buzdan soğuk. (İstenirse biraz soğuk su da eklenebilir.)
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]