Ev Yapımı Yoğurt Nasıl Yapılır?

Yoga Fitness Ekipmanları,

Öncelikle sütü tencereye alıp kaynamaya bırakalım.

O halde bezi alıp parmağımızla ısısını kontrol edelim. Biraz yanmalı.

Ardından 1/2 su bardağı yoğurdu iyice karıştırın.

Sütü ekleyip tekrar karıştıralım ve sütle birleştirelim.

1-2 tur karıştırdıktan sonra üzerini hareket ettirmeden iyice örtün ve 6 saat bekletin.

Sonra odaya koyabiliriz.

Not: Fermente edeceğimiz yoğurt tatlı olmalı yoksa yoğurdumuz acı olur. Sütümüz ne çok sıcak ne çok soğuk olacağı için yoğurdumuz mayalanmaz.

Miss gibi ev yapımı yoğurdumuz hazır.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın