Ev Yapımı Yoğurt Tarifi (Talimatlı)

Kavanozda Ev Yapımı Yoğurt tarifine sütün tencerenin dibine yapışmaması için su ile karıştırarak başlayalım.

Sütü bir tencereye alıp orta ateşte kaynamaya bırakın.

Isınmaya başlayınca alttan kaldırarak karıştıralım ki kepçeyle havasını alsın.

Kaynayınca altını kısın, tekrar karıştırın, on dakika kaynatın ve ocağı kapatın.

👉Sütü bir tencerede kremanın yumuşaması için ısınmaya bırakıyorum sonra kavanozlara boşaltıyorum.

Sütü kepçe yardımıyla kavanozlara bölelim ve soğumaya bırakalım.

Masa örtüsünü tezgahın üzerine koyalım ve üzerine kavanozları koyalım.

Sütü ısıtmak için serçe parmağımızı kavanoza daldırıp ona kadar sayabiliriz ve eğer parmağınızı biraz yakıyorsa mayalanmaya başlayabiliriz.

👉Fermantasyon için kullanacağımız yoğurt ev yapımı olmalı ve hazır yoğurt çalışmayacaktır.

👉Süt sıcak veya soğuk olmayacak, aksi takdirde kaynatmanın bir yolu olmayacaktır.

Yoğurdu bir kaseye alalım, birkaç su bardağı sütü kavanoza dökelim ve pürüzsüz olana kadar karıştıralım.

Ve mayayı hepsine paylaştıralım ve kavanozlara boşaltalım ve karıştırıp kaşıkla iki üç defa çevirelim.

👉 Nemi emmek için kağıt havlu kullanıyoruz, su değil.

Üzerlerine kağıt serip kapaklarını kapatalım, üzerini bir masa örtüsü ile saralım, üzerini başka bir siyah bezle örtelim ve hareket etmeden beş beş buçuk saat bekletelim.

Ve kağıt havluları alıp ağzı açık iki saat buzdolabında bekletelim, kavanozların kapaklarını kapatıp iki gün buzdolabında bekletelim sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın