evali mandalina kereviz

Kereviz Ayva ve Mandalina Tarifi için Malzemeler

  • 2 orta boy kereviz
  • 2 orta boy patates
  • 1 orta boy ayva
  • 1 büyük soğan (veya iki orta boy)
  • 1 büyük havuç (veya iki orta boy)
  • 2 büyük mandalina
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıcak su

Kerevizli ayva ve mandalina tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Kereviz ve ayvaları soyup küp küp doğrayın ve limonlu soğuk suya koyun.
  2. Patatesleri soyup küp küp doğrayın ve soğuk suda bekletin.
  3. Soğanları soyun ve ikiye bölün.
  4. Havuçları soyun ve küpler halinde kesin.
  5. Mandalina soyulur ve dilimler halinde kesilir.
  6. 2 yemek kaşığı zeytinyağını ayırın ve kalanını hafif tabanlı bir tavaya dökün.
  7. Tencere için tabanına uygun büyüklükte bir ocak seçin ve soğanları orta ateşte kavurmaya başlayın.
  8. Soğanlar biraz yumuşayınca havuçları ekleyin.
  9. Havuçlar kahverengileşince patatesleri ekleyin.
  10. Patatesler eklendiğinde karıştırılır ve 1-2 dakika daha kızartmaya devam edilir.
  11. Kereviz ve ayvayı süzüp tencereye ilave edin, karıştırın ve yumuşatın (kavrulmadan).
  12. Tencerenin altını indirerek üzerine mandalina dilimlerini yerleştirin.
  13. Tuzu sıcak suda eritin ve yavaş yavaş tencereye ekleyin.
  14. Zeytinyağını üzerine gezdirin.
  15. Ağzı kapalı olarak 45 dakika mum alevinde pişirilir.
  16. Olgunlaşınca üzerlerine ince kıyılmış kereviz yaprağı serpin.
  17. Ağzı kapalı soğuması beklenir ve servis edilir.

Resimlerle ayva kereviz tarifi

  • ayva
  • tatlı tarifi
  • kereviz
  • küp tarifleri
  • mandalina
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Konteyner
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

İmam bayıldı

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın