Evde Ayva Reçeli Nasıl Yapılır? Klasik Ayva Reçeli Tarifi.
Ayvalar güzelce yıkanır. Ayvalardan biri soyulup doğranır, tencereye konur ve üzerine 1 su bardağı şeker dökülür.
Bazı ayvalar soyulur ve dilimlenir. 1 ayva gibi tencereye 1 su bardağı şeker konur. Ayvaların kararmaması için teker teker silip üzerlerine şeker dökmeliyiz.
Ayvaları toplarken çekirdeklerini bir kenara koyalım. Ayvalar hazır olduğunda suyunu bırakana kadar 2-3 saat tencerede bekletin.
Suyu çıkınca içine üç bardak su koyup ocağa alın. Üzerine beklettiğimiz ayva çekirdeklerini ve karanfilleri ekleyip kısık ateşte kaynamaya bırakalım.
İstenilen kıvama gelince limon suyunu ilave edin. 5 dakika bu şekilde pişirdikten sonra sıcak sıcak kavanozlara koyup üzerini yeni bir kapakla kapatıp altını kısalım.
Soğuduktan sonra kilerde saklayabilirsiniz. Naneyi çok sevdiğim için ayvaları küçük küçük doğradım. Ayva çekirdeği hem reçelin rengini renklendirir hem de kıvamını değiştirir.
Ayva reçelimiz hazır.
Afiyet olsun
Evde Kolay Kırmızı Reçel Yapmanın İpuçları ve Püf Noktaları:
Herkes için en ilginç sorulardan biri, kaç kilo ayvaya ne kadar şeker eklenmesi gerektiğidir. Bu sorunun cevabı 1 kg ayvaya 1 kg şeker veya bir ayvaya 1 su bardağı şekerdir.
Ayva Reçeli Tarifi hakkında en çok sorulan ikinci soru ise ayva reçelinin rengi ve kıvamı nasıl elde edilir? Tek yapmanız gereken ayva çekirdeği kullanmak. Reçel renginin kırmızı olması ve hareket etmemesi (durulama) için ayva çekirdeği çok önemlidir. Ayva çekirdeklerini diğer meyve reçellerini yapmak için kullanabilirsiniz.
Ayva reçeli ne kadar ve ne kadar kaynatılmalı, sık sorulan bazı sorulara. Ayva reçeli bu şekilde kıvamlı olacağı için kısık ateşte pişirilmelidir.
Ayva reçeli neden kurur sorusunun cevabı ayvaların düzgün pişmemesidir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]