Çiğ et sevenler el kaldırsın. Bizim evde çok popülerdir. Geçen yıl, okul öncesi çocukların aileleri ile toplantı ve etkileşim günleri düzenledik. Her birimiz yemek hazırladık, birlikte yedik ve güzel bir sohbet ettik.
Adıyamanlı bir arkadaşımız isterseniz çiğ köfte yaparım dedi, toplantının her günü bize çiğ köfte vermesini istemeye başladık. Böyle olmadığını gördük, yeniden öğrenmeliyiz, balık tutmayı öğretin dedik. Evet, artık her şeyi gözle hazırlamaya alıştı ve ben hep ne kadar, ne kadar diye soruyorum. Ablasının göz tercihini de arttırdığını söylüyor. Ayrıca gözlerimin başka seçeneği olmadığını da söylüyorum.
Bu ikinci denemem olmasına rağmen bence çok lezzetli oldu. Umarım bir dahaki sefere her şeyi bir ölçü ile yapacağım ve sırrı çözeceğim.
Evde Etsiz Çiğ Köfte yapmak için önce bulgur bir kaba alınır.
Bir tencereye su ve et bulyon konularak pişirilir.
Not: Bulyon yerine 2 su bardağı et suyu ve 2 su bardağı su kullandım.
Su kaynayıp bulyon tamamen eridikten sonra tepsideki bulgurun üzerine dökülerek kaşıkla karıştırılır.
Not: Suyu döktüğünüzde bulgurda kuru nokta kalmayacak şekilde karıştırılır. Tabii ki dikkatli bir şekilde dökmekte fayda var, çok kuru olmamalı, karıştırıldığında su ıslak olarak değiştirilmelidir.
Kapağını kapatıp bulguru 10-15 dakika mayalanmaya bırakın.
Bulgurun pişmesini beklerken tüm sos, ezilmiş sarımsak ve yağı bir kapta karıştırın.
Not: Acı miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Şişmiş bulgur tane gibi olana kadar ezilir.
Daha sonra sos malzemeleri eklenir ve tekrar kontrol edilir.
Yeterince kalın olan bulgur, limon ve marul ile yapılır ve servis edilir.
Not: Et suyu kullanıyorsanız bulyon kullanmanıza gerek yoktur.
AFİYET OLSUN!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]