Sağlıklı ve besleyici bir kahvaltı olan ünlü Granola evde nasıl yapılır? Bu tarifte kullanmadığım ama evde bulunan badem, kaju, kabak çekirdeği, vanilya, damla çikolata da ekleyebilirsiniz.
Evde Granola Nasıl Yapılır?
Granola tarifi için önce bir kaseye zeytinyağı, bal ve su/pekmez koyun ve karıştırın.
Kuru üzüm, fındık ve cevizleri irice doğrayın. Diğer kuru malzemelerle karıştırın. Tüm kuru malzemeleri bal karışımına ekleyin. Tüm ıslak ve kuru malzemeler bir araya gelene kadar karıştırın.
Karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kaşık yardımıyla yayın.
160 derecede önceden ısıtılmış fırına verin.
Her 10 dakikada bir fırın tepsisini çıkarın ve granolayı bir kaşıkla karıştırın ve tekrar fırına verin.
25-30 dakika sonra fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Kaşığınızla kontrol edin çünkü soğuyunca sağlam bir yapıya sahiptir.
Granolanızı ağzı kapalı bir kavanozda veya fermuarlı bir buzdolabı poşetinde uzun süre saklayabilirsiniz.
Yoğurt üzerine en sevdiğiniz meyvelerle servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]