Evde Hatay (Antakya) Donörü Nasıl Yapılır?

Evde Hatay (Antakya) Döner Nasıl Yapılır, Ev Yapımı Hatay (Antakya) Döner Tarifi

Tavuk malzemelerini bir karıştırma kabına alalım, karıştıralım, doğranmış jülyen tavuğu sosun içine koyalım, iyice karıştıralım, üzerini örtüp mümkünse 1 gece buzdolabında bekletelim. Dinlenen eti rulo şeklinde pişirme filmi ile saralım ve bir saat kadar dinlendirelim. Bu sayede tavuk döner gibi ince ince dilimlenebilir.

Bir tencereye şeker, domates, sarımsak ve salçayı koyup pişirelim, domatesin suyu çıkınca üzerine taze su ekleyip pişirelim. Domatesler kolayca ezilir, blenderdan geçirelim daha sonra ketçap gibi koyu bir sos haline gelene kadar pişirelim. Son olarak tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.

Diğer yandan patatesleri bol yağda kızartalım. Rulonun içine koyacağımız domates, marul ve salatalık karışımını hazırlayalım, güzelce keselim.

Soğuyan lokmayı ince dilimler halinde kesip tavada az yağsız orta ateşte her tarafı kızarana kadar pişirelim. Döner kebabını tavaya almaya başlamadan önce lavaşı tavada ısıtalım, sıcak lavaşın üzerine domates sosu dökelim, tavuk, turşu, patates kızartması, marul, domates koyup ketçap ve mayonezi sıkalım. Lavaşımızı sımsıkı sararak sıcak olarak servis edebiliriz.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın