Merhaba arkadaşlar
Bugün pastanelerde hazır olarak satılan su keklerini sizlerle birlikte evde yapacağız. Sudan yapılan hazır meyve sularının dışı tatlı, içi yumuşaktır. Bu sebeple baklava hamuru ve börek suyu kullanacağız. Ben büyük bir tepsi kullandım ve evde yufkayla yaptım. Küçük bir tepside kalın bir kek alabilirsiniz. O zaman tarife geçelim 👍
Öncelikle iç harcını hazırlayalım. Peyniri küçük küçük doğrayalım veya rendeleyelim.
Üzerine maydanoz serpip ekleyin. Pastanede maydanoz yok ama ben maydanozun iyiliğinden dolayı seviyorum.
Öyleyse bir tepsi alalım. Tepsiyi sıvı yağ ile yağlayın. İki parça baklava hamuru koyalım. Tekrar yağ ile yağlayalım. Süreyi de 2 ekleyelim. 5 parça baklava hamuru ile üzerini kapatalım.
Sonra bir tencereye su koyup kaynatıyorum. Bir tencereye veya kaseye soğuk su koyun.
Hamuru 4 eşit parçaya bölün. 1 kısmını kaynar suya ekleyin. 5-6 saniye yeteri kadar kalırsa hamur yırtılır.
Daha sonra süzgeç yardımıyla sıcak sudan çıkarıp soğuk suya koymamız yani çalkalamamız gerekiyor. Bu kirazın özelliğidir.
O halde tepsiye koyalım.
Yufkayı sıcak suda haşlayıp soğuk suya ekleyip karıştıralım.Bunu 2,5 yufka olarak yapalım. Orta odaya ulaştık. Ortasına peynirli karışımı eşit şekilde yayın. Üzerine biraz kaşar serpelim.
2.5 parça yufkayı harika bir işlemden geçirelim. Sırayla peynirlerin üzerine koydum.
Son olarak 8 adet baklava yufkasını aralarına sıvı yağ sürerek tepsiye yerleştirelim. Hamurun kalan kısımlarını bıçak yardımıyla keselim. Yağı son bir kez uygulayalım. Ocağa alalım. Ve pişirmeye başlayalım ve küçük bir ateş yakalım.
Arada bir spatula ile altını kaldırıp pişip pişmediğini kontrol edelim. Pişmişse tepsiye alalım.
Ardından tepsinin içini havluyla silelim ki kırıntılar kalsın. Tepsiyi tekrar boyayalım. O halde yufkayı tepsiye geri alalım. Kısık ateşte tekrar pişirelim. Piştikten sonra kesip servis edebilirsiniz.
Dışı çıtır içi yumuşacık sıvı börek servise hazır.
Deneyenlere bol şans, selam ve sevgilerimle.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]