medyauzmani.com

Hamsili Pirinç Tarifi – En Sevdiğim Yemekler

TARİF – NASIL YAPILIR? :

Pirinci bir kaseye dökün ve 10 dakika bekletin, hamsilerin kemiklerini çıkarın. Pirinç tencerenin dibine biraz sıvı yağ ekleyin ve hamsileri çiçek gibi dizin. Pirinci boşaltın ve yağda kızartın. Kuş üzümü, tuz, karabiber, dereotu ekleyin, karıştırın, hamsilerin üzerine dökün ve kaşığın arkasıyla dikkatlice yayın. 3 su bardağı sıcak su ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Suyu kapandığında 15-20 dakika kadar gelmesine izin verin. Tencere ile aynı büyüklükte düz bir tabak örtün, ters çevirin ve pirinci tabaktan çıkarın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın