Kayısı reçeli tarifi için önce kayısılar yıkanır, kabukları soyulur ve kaseye su ilave edilir. Bir yemek kaşığı limon tuzu ekleyin. Doğranmış kayısılar bu suda 7-8 dakika bekletilir.
Daha sonra su süzülür, kayısılar tekrar yıkanır.
Çekirdekleri ayıklanır, pişireceğimiz bir kaba konulur ve şeker eklenir. Tatlı kayısılar 2-3 saat (suyu çıkması için) bu şekilde bırakılır.
2-3 saat sonra pişirilir. Pişirildiğinde baloncuklar toplanır ve sonunda limon tuzu dökülür. 1-2 dakika kaynatılır ve ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
Tamamen soğuduktan sonra, soğutulmamış kavanozlarda ruhlarda azap görmüştür.
Not: Çekirdeklerini yıkayıp reçel suyunu ekledim ve pişirdim. Reçel iyice pişip hazırlandıktan sonra kayısı reçeline pişen çekirdekleri ekledim.
Taneler neden birlikte kaynatılıp sıkışmıyor da taneler ayrı ayrı kaynatılıyor diye sorabilirsiniz çünkü baloncukları topladığımızda baloncuklar çıkıyor. Kayısı reçelini hazırlarken fark etmişsinizdir, bu reçelin köpüğü farklıdır, yapışkandır.
Organize eden herkesi tebrik ederim.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]