Evde Kolay Tel Katmer Tarifi

Evde basit bir katmer tarifi için, mayalanması için zamana ihtiyacımız olduğu için hamurumuzu yapmaya başlıyoruz. Bu nedenle önce sütümüzü ısıtıyoruz (parmaklarımızı batırabileceğimiz ancak uzun süre tutamayacağımız bir sıcaklıkta olmalı), mayayı ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz.

Maya eriyince yağ, tuz ve unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz, üzerini örtüp mayalandırıyoruz ve 1 saat kadar bekliyoruz.

Hamur kabarınca tekrar karıştırıp havasını alıyoruz. Hamurumuzdan iri portakallı bezeler yapıyoruz.

Her şeyi açabileceğimiz gibi ince bir daire olmak zorunda değil, aynı zamanda kavisli.

Her tarafına eritilmiş tereyağı sürüyoruz.

Daha sonra sondan başlayıp sarıyoruz sonra çevirerek çiçek şekli veriyoruz. Tereyağının üzerini kapatıp buzdolabına koyarak katılaşması yaklaşık 20 dakika sürer. bekliyoruz.

Daha sonra dolaptan çıkarıp servis tabağı büyüklüğünde merdane ile açıp varsa ısıtılmış teflon tavada varsa sac üzerinde ileri geri çevirerek pişiriyoruz.

Tel katmerimiz hazır.

Onları sıcak yiyebilir veya buzdolabında saklayabilirsiniz.

Yapabilen arkadaşlara başarılar dilerim.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın