Salatalarda, yemeklerde ve formda kullanabileceğiniz çok lezzetli ve katkı maddesi içermeyen sağlıklı mısır konservesi yapıyoruz.
Konserve mısır yapmak için önce aldığımız taze mısırın dış kabuklarını soyup koçanlarını temizleyip ortadan ikiye kesiyoruz.
İlk olarak dikey olarak bir sıra mısır seçiyoruz. Daha sonra elimizle kolayca sabitliyoruz.
Seçtiğimiz mısırları düdüklü tencereye alıp üzerine sıcak su döküp 25 dakika kaynatıyoruz.
Kavanoz kapaklarının üzerine kaynar su dökün ve bekleyin.
Pişmiş mısırı kavanozlara bölüyoruz
Kavanozlardaki mısırlara bir çay kaşığı tuz ve şeker döküyoruz.
Su kaynatıyoruz, her kavanoza sıcak su döküyoruz, kavanozun kapağını kapatıp ters çeviriyoruz.
Bir gece rezerve ediyoruz.
Daha sonra kullanmak üzere serin bir yerde saklayın.
Ev yapımı konserve mısır hazır
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]