Evde Mantı Tarifi Evde Mantı Nasıl Yapılır?

Evde Mantı Tarifi, Aletlerle Evde Mantı Nasıl Yapılır?

Hamuru için tüm malzemeleri bir kaba alıp sert bir hamur elde edelim, üzerini örtüp 15-20 dakika dinlendirelim.

İç harcı için kıyma, rendelenmiş soğan ve baharatları ekleyip yoğurun.

Hamuru 7 eşit beze haline getirelim.

Mantı kalıbının boyutuna göre çok ince veya çok kalın olmayacak şekilde bezeleri açalım.

Hamurun yapışmasını önlemek için ekipmanın üzerine un serpin.

Açtığımız hamuru mantı kalıbına yerleştirelim.

Boşluklara iç harcı koyalım, açtığımız ikinci haçı koyalım.

Rulo ile iyice bastırarak çıkaralım, mantıların düşmemesini sağlar.

Aletleri ters çevirerek ve gererek mantıları açalım.

Derin bir tencerede suyu kaynatıp tuzunu ilave edip, haşlayalım.

Orada biraz sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos yapıp servis edelim.

SEVİYORUM 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın